På gång

Lady of the Lake

URPREMIÄR av
Lady of the Lake

En advokat med alldeles för många #metoo ärenden på sina axlar och tre väsen ur legenden om Kung Arthur och Lady of the Lake. Vad har de med varandra att göra?

En kvinnlig kraft som hållits under ytan är på väg att bryta fram och vi placeras i gränslandet mellan två världar.

Följ med på en tankeväckande resa där saga möter verklighet. En mytisk familjeföreställning med musik, rörelse och dramatik på både svenska och arabiska.

1/12 kl. 18.00
2/12 kl. 15.00
6/12 kl. 18.00
9/12 kl. 15.00 och kl. 18.00

KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter
https://kulturbiljetter.se/evenemang/3693/lady-of-the-lake/

Vid frågor, kontakta Kulturbiljetters kundtjänst på info@kulturbiljetter.se, 08 – 50 25 40 80.

—————————————————————-

SPELTID: 60 minuter
SPELPLATS: Växhuset, Västerås

MANUS: Amanda Högberg och Conny Petersén
BASERAT PÅ EN SAGA AV: Ola Wauge

MEDVERKANDE: Hanna Björck, Maria Sendow, Mustafa Alshihawi & Magnus Jacobsson
REGI: Christopher Sivertsen
DESIGN: Alex Berry
LJUSDESIGN: Guillaume Pissembon
REGIASSISTENT: Johan Bark
DRAMATURG: Kerstin Helsing

I samarbete med:
Skådebanan, Växhuset Västerås, Västerås stad, Region Västmanland

Quilty

QUILTY
Onsdag 24/10 19.00
Foajéscenen Konserthuset

Nu firar Quilty 25 år med jubileumsturné över hela Sverige samt release av ett jubileumsalbum. Med sitt fantastiska musikanteri och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört publiken på konserter och festivaler. Dag Westling sång, gitarr, banjo, tinwhistle, har spelat med Sofia Karlsson och Gunnel Mauritzon. Gideon Andersson bouzouki, bodhran, mandolin, sång. Esbjörn Hazelius fiol, sång, gitarr har spelat med Ale Möller Band.
Staffan Lindfors på kontrabas, mest känd från Östen m resten.

Arrangör: Skådebanan Västmanland
Med stöd av Västmanlandsmusiken
Pris 260 kr.

Quilty bildades 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu firar Quilty 25 år med en omfattande jubileumsturné över hela Sverige med release av exklusivt Jjubileumsalbum.
Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört sin publik på konserter och festivaler.
The best of Quilty i ett medryckande konsertprogram med just det bästa från de gångna 25 åren blandat med nya musikaliska pärlor och tidigare icke utgivna låtar. Extra allt i musikalisk högform! Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) har också spelat i irländska gruppen Eitre och gjort div. musikaliska samarbeten med bl.a. Sofia Karlsson, Sofie Livebrant och Gunnel Mauritzon. Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång) han har turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassisker tuba-virtuosen Öystein Baadsvik. Till vardags driver Gideon en egen musikskola i Oslo. Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr): känd från Jul i Folkton, Hazelius- Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson, Ale Möller Band m.fl.
Till jubileumsturnén återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem Staffan
Lindfors på kontrabas. Mest känd är han som basist i Östen med Resten.

Lady of the Lake

Vi har precis avslutat utställningen om arbetet mot föreställningen Lady of the Lake. Vi har besökt Västerås, Köping, Skinnskatteberg och Sala. Nu arbetar vi vidare mot teaterföreställningen Lady of the Lake med premiär 1 december på Växhuset i Västerås. Föreställningen är tvåspråkig med både svenska och arabiska. Lady of the Lake möter dagens könsmaktsordning och visar den interkulturella kopplingen genom historien världen över. Vad kan vi se för kopplingar till dagens me too-rörelse?

HöstFolk 2018

Boka denna helg ! Det blir ett fullspäckat program hela helgen med mycket dans och musik. Det börjar redan på fredag kväll med ”Nya Folkligt Värre” sedan blir det då HöstFolk hela lördagen. Betoning på festivalen ska vara på det västmanländska kulturarvet. Medverkande: Carina Normansson, Josefina Paulson, sånggruppen Danaros, Bengan Janson, Per Gudmundson m fl.
Aktiviteter: Konserter, kul för barnen, dans till spellista mm mm.
Arr: Västmanlands Spelmansförbund, Skådebanan Västmanland, Kulturföreningen Tillsammans.

Västerås litteraturfestival 2018

Bokens dag byter skepnad!


Den 20 oktober 2018 inviger vi den första Litteraturfestivalen på Västerås stadsbibliotek!

Klockan 10.00 slår vi upp huvudbibliotekets portar och kommer under hela dagen bjuda Västeråsarna på en festival i litteraturens och läsandets tecken. En heldag med det litterära samtalet i fokus. Vi vill genom litteraturfestivalen stärka den lokala identiteten och öppna upp mot världen och utlovar en blandning av litterära godbitar och något för alla åldrar.

Biblioteket fylls av utställare, barnaktiviteter, föredrag och en öppen scen där författare själva kan presentera sina böcker och avslutas med författarbesök i Hörsalen på huvudbiblioteket. I år får vi bland annat besök av Elise Karlsson, aktuell med ”Gränsen” som är uppföljare till kritikerhyllade romanen ”Linjen”, Åsa Linderborg, författare och kulturredaktör som är aktuell med ”Det populistiska manifestet” samt Marie Björk som pratar om sin bok om jämställt föräldraskap – ”Vi ska ha barn”. Fullständigt program kommer senare.

Västerås litteraturfestival är ett samarrangemang mellan Västerås stadsbibliotek, ABF Västerås och Skådebanan Västmanland.

Skogsopera

Under två förmiddagar har vi tillsammans med OperaRop varit i skogen på Pettersberg och Bäckby i Västerås och spelat Bland älvor och troll i operaskogen. Publiken har varit förskolegrupper i närområdet. Det är så fantastiskt att få vara med och höra barnens tankar och funderingar kring opera, troll, skogen och hela upplevelsen.

Vi hoppas att operan snart kommer igen i en skog nära dig!